Nina Ricci parfym

Historia
1883 föddes Maria Ricci i Turin i Italien. Hon grundade sitt modeföretag 1932 Nina Ricci och lät sedan sin son Robert ta över och vidareutveckla verksamheten. Han var en skicklig affärsman och parfymör och licensierade namnet Nina Ricci.

1948 lanserades den första doften som kom att bli en av världens mest kända parfymer: L’air Du temps. Den gula kartongen med de klassiskt vita duvorna som sedan återfinns skulpterade i frostat glas på den vackra flaskan. Flaskan skapades ursprungligen av den berömde kristallskulptören Renée Lalique. Parfymens doftnoter består av nejlika, gardenia, ros, jasmin, sandelträ och iris. Doften L’air du Temps omnämns i filmen När lammen tystnar som den doft som kännetecknar huvudpersonen Clarice Starling.

Andra stora dofter från Nina Ricci är Nina och Extase.

Idag omfattar varumärket Nina Ricci sortiment både kläder, skor, accessoarer och dofter.

Dofter
Nina Riccis parfymer kännetecknas av traditionell elegans och kvinnlighet. Dofterna kan upplevas både romantiska och originella. Här finns många klassiska och välkända parfymer som älskas och bärs av kvinnor världen över. Den skira och sofistikerade signaturen hos Nina Ricci är lätt att tycka om.

Sortiment
Parfym.se har ett brett sortiment av Nina Riccis mest omtyckta parfymer. Nina Riccis dofter passar kvinnor i alla åldrar. Här finns dessutom produkter som kompletterar och matchar din doft eller parfym. Exempelvis body lotion, deostick eller duschcreme.

Parfym & Doft

Se alla produkter

L'Air du Temps, EdT

L'Air du Temps, EdT från Nina Ricci är en tidlös doftklassiker som skapades efter andra världskriget, 1948, och duvan som pryder flaskan är en symbol för fred.

Den blommiga och kryddiga noten av nejlika är central i doftkompositionen. Bergamott och rosenträ stärker nejlikan och raffineras med noter av ros och jasmin. Viol och iris ger en pudrig nyans och skapar harmoni tillsammans med träiga noter av ceder och sandelträ, medan sensuell mysk och ambra tillför ett feminint ackord till kompositionen.

Doftfamilj – Blommig
Toppnoter
– Nejlika, persika, neroli, bergamott, ros, aldehyder och brasilianskt rosenträ
Mellannoter
– Rosmarin, nejlika, gardenia, viol, orkidé, ros, ilang-ilang, jasmin, irisrot och kryddnejlika
Basnoter
– Kryddor, ceder, ambra, sandelträ, mysk, iris, vetiver, ekmossa och bensoin

Till produkten