Burberry

Burberry är ett lyxvarumärke som grundades 1856 i Storbritannien av Thomas Burberry. Ursprungligen skulle Burberry producera slitstarka plagg till den brittiska armén. Under 1920-talet föddes den välkända och klassiska Burberry-symbolen – den beigea trenchcoaten. Som foder användes ett rutigt tyg i beige, svart, vitt och rött. Idag är Burberry-rutan närmast ikonisk och det klassiska rutmönstret Nova Check är registrerat som varumärke och används flitigt som modesymbol.

Under 1990-talet expanderade Burberry och utökade sitt sortiment med exempelvis doft. Burberry använder sig idag av kända ansikten i sina reklamkampanjer exempelvis Sam Riley och Emma Watson. Burberry sågs länge som ett damigt lyxmärke för den övre medelklassen men har idag återtagit sin position som ett modeföretag att räkna med. De klassiga rutmönstren piratkopieras ofta och är mycket eftertraktade på bland annat väskor, scarfs och andra accessoarer. Stilen är tidlös och elegant.

Den första doften hos Burberry var en after shave och hette Burberry for men. 1991 lanserades doften Society, som både damdoft och herrdoft, och blev ett välkommet tillskott hos Burberry.

2010 lanserades Burberry Beauty, ett komplett makeupsortiment med högkvalitativ makeup. Rutorna återfinns i både förpackningar och texturer hos makeupprodukterna.

Burberrys presenterar en bred linje med både kläder, skor, accessoarer, heminredning och makeup och dofter.

Dofter
Burberrys parfymer kännetecknas av klassisk elegans och stilig lyx. Dofterna kan upplevas både traditionella, romantiska och gedigna. Burberry är ett av de äldsta modehusen i världen och skapar sina parfymer för att komplettera de klassiska kollektionerna.

Sortiment
Parfym.se har ett brett sortiment av Burberrys mest omtyckta parfymer. Burberrys dofter passar män och kvinnor i alla åldrar. Här finns dessutom produkter som kompletterar och matchar din doft eller parfym. Exempelvis body lotion, deostick eller duschcreme.

Filter

Serie 0
Produkttyp 0
Dam/Herr 0
Prisgrupp 0
Användningsområde 0
Doftgrupp 0
Doftnoter 0
Förpackningsfärg 0
46 träffar
Visa fler produkter