Hermes parfym

Historia
Hermès är ett av världens äldsta och idag existerande modehus. Det prestigefyllda franska modehuset grundades 1837 i Paris av Thierry Hermès. Företaget blev tidigt berömt för sina exklusiva läderarbeten och scarfs. Handväskmodellerna Kelly och Birkin är ikoniska modeller som signalerar status och flärd. Många av Hermès modeskapelser är de mest exklusiva i världen med priser upp till 100 000 dollar. En populär modeskapare som idag finns med egna butiker i 34 länder. En viktig milstolpe för Hermès är 1961 då den ikoniska doften Calèche föds. Idag har Hermès tagit sig in i 2000-talet med bevarad status men nya tankar som passar dagens trender och mode. Stilen är tidlös och elegant. Hermès presenterar en bred linje med både kläder, skor, accessoarer, heminredning och dofter.

Den första doften hos Hermès är Eau d’Hermès. Doften skapades av parfymören Edmund Roudnitska. Parfymen är en blommig doft med kryddigt djup. Andra kända dofter från Hermès är Rocabar, 24 Faubourg, Amazone, Bel Ami och Doblis.

Dofter
Hermès parfymer kännetecknas av klassisk elegans och stilig lyx. Dofterna kan upplevas både traditionella, romantiska och exklusiva. Hermès presenterar ett brett sortiment av olika dofter med olika stil och teman. Hermès är ett av de äldre modehusen i världen som fortfarande är aktivt och modehuset skapar sina parfymer för att komplettera de klassiska kollektionerna.

Sortiment
Parfym.se har ett brett sortiment av Hermès mest omtyckta parfymer. Hermès dofter passar män och kvinnor i alla åldrar. Här finns dessutom produkter som kompletterar och matchar din doft eller parfym. Exempelvis body lotion, deostick eller duschcreme.

Parfym & Doft

Se alla produkter

Hudvård

Se alla produkter

Terre D'Hermès, EdT

Terre D'Hermès, EdT från Hermes bemästrar mytiska element från naturen och tämjer dem till en enigmatisk essens som andas ren och djup skönhet. Upplev en vågad och berusande doftsensation där parfymören genom antik alkemi förvandlar materia från jorden genom vind och vatten.

Doftfamilj – Trä/Chypre
Toppnoter
– Grapefrukt och apelsin
Mellannoter
– Flinta
Basnoter
– Bensoin, ekmossa och tränoter

Till produkten