Recipe for Men hudvård

Historia

Recipe for Men grundades av unga män med en kärlek för skidbacken och den aktiva livsstilen i fjällen. Jesper Rönnbäck, tidigare medlem av svenska olympiska Freestyle-teamet, Jesper Matsch och Mikael Snabb. Efter en lång dag i backen i slutet av 90-talet kom de tre till skidstugan för att slappna av och värma sig. Samtalet kom in på mäns hudvård och hur svårt det kan vara att hålla en bra rutin i det kalla klimatet. Skidåkning är svårt nog tack vare den kalla, torra och isiga luften. Backarna i norra Sverige är dessutom ännu värre eftersom de ligger i ett av de hårdaste klimaten i världen! Att köra nerför backarna samtidigt som man svettades blev en hudvårdskatastrof och de tre vännernas hud hade blivit allvarligt uttorkad, narig och utan elasticitet - ett recept på irritation och överkänslighet.

 

Tanke blir handling

Efter år av diskussioner i skidstugan så blev tanken äntligen verklighet. 2003 sa Rönnbäck, Matsch och Snabb upp sig från sina heltidsjobb för att grunda Recipe for Men. Vad som hade börjat som en tanke var nu påväg att bli en av världens bästa hudvårdsmärken för män.

 

Målet var att skapa effektiva produkter som hade höga koncentrationer av aktiva ingredienser, skonsamma texturer och milda dofter. Efter nästan tre år av att finslipa olika produkter, lanserades Recipe for Men 2005 med sin röda signaturfärg och skandinavisk design. 

 

Efter lanseringen har Recipe for Men vunnit flera utmärkelser och finns nu i över 25 länder! 

 

Hudvård

Recipe for Men utvecklar avancerade och effektiva hudvårdsprodukter för män. Deras kärnvärden återspeglas i hela produktsortimentet: Överlägsen skandinavisk kvalitet, detaljrikedom och innovativa formler med vårdande ingredienser av högsta kvalitet, noggrant utvalda för att möta mäns behov.

 

Alla produkter från Recipe for Men utvecklas och tillverkas i Sverige. 

 

Sortiment

På parfym.se hittar du ett brett sortiment av hudvård och rakvård från Recipe for Men. Allt från dagkräm och nattkräm till rakgel, after shave, cleanser, ansiktsmask och serum! 

 

Hitta din nya hudvårdsrutin med produkter från Recipe for Men, eller komplettera din rakningsrutin för att motverka irritation och skärsår! 

Hudvård

Se alla produkter

Hårvård

Se alla produkter

Makeup

 • Recipe for Men

  Recipe for Men Concealer 2,5 ml

  recipe for men - recipe for men concealer 2,5 ml på nätet
  Rek: 180 kr
  169 kr
  Spara 6%
 • Recipe for Men

  Recipe for Men Anti-Blemish Coverstick 2,5 ml

  recipe for men - recipe for men anti-blemish coverstick 2,5 ml på nätet
  Rek: 190 kr
  179 kr
  Spara 6%
Se alla produkter

Recipe for Men Antiperspirant Deodorant 60ml

Recipe Antiperspirant Deodorant är en alkoholfri antiperspirant från Recipe for Men som ger skydd mot både svett och dålig lukt. En mild deodorant med lugnande allantoin och vårdande shea-smör som neutraliserar bakterier för långvarig luktkontroll. Absorberar snabbt och lämnar inga fläckar på kläder. 

 

Användning:

Stryk under armarna efter en dusch. 

Till produkten