Acqua Di Parma parfym

Historia
Aqua di Parma startade som en liten parfymfabrik i Parma år 1916. Den första doften hette Colonia och användes till att börja med för att producera näsdukar med doft för herrar. Aqua di Parma växte snabbt blev en symbol för det chickt italienska och blev snart populärt bland kändisar som Cary Grant och Audrey Hepburn. Under många år fick sedan Aqua di Parma kämpa för sin överlevnad. Under 1990-talet lät Diego Della Valle (från Tod Spa), Luca Cordero di Montezemolo (från ferrari) och Paolo Borgomanero (från La Perla) gemensamt blåsa liv i det sargade parfymhuset. De återställde den italienska parfymkulturen genom att återuppbygga Aqua di Parma. Från 2003 äger lyxkoncernen LVMH Aqua di Parma. Idag har parfymhuset återigen framgång och kända kunder som exempelvis Kevin Costner och Sharon Stone.

Den första doften Colonia 1916 var det första avtrycket i doftvärlden från Aqua di Parma. Därefter har många parfymer lanserats och även kompletterande doftprodukter inom aromaterapi och hudvård.

Aqua di Parma står för ett traditionellt och genuint doftmode. Lyxigt och exklusiva dofter som är kända över hela världen och älskas av många. Ett lyxigt varumärke som är både klassiskt och nytänkande.

Dofter
Aqua di Parmas parfymer kännetecknas av glamour och lyx men också klassisk renhet. Dofterna kan upplevas både traditionella och nyfikna med stark identitet. Den stilfulla signaturen hos Aqua di Parma ger ett genuint och lyxigt intryck.

Sortiment
Parfym.se har ett brett sortiment av Aqua di Parmas mest omtyckta parfymer. Aqua di Parmas dofter passar män och kvinnor i alla åldrar. Här finns dessutom produkter som kompletterar och matchar din doft eller parfym. Exempelvis body lotion, deostick eller duschcreme.

Parfym & Doft

Se alla produkter

Acqua Di Parma Colonia Essenza, EdC

Acqua Di Parma Colonia Essenza är det ikoniska parfymhuset Acqua di Parmas mest maskulina och sensuella doft. Baserad på originalet Essenza di Colonia från 1916, men raffinerad och fulländad för den moderna mannen.

Friska toppnoter som påminner om varma sommardagar, avslappnade och blommande noter i dofthjärtat och en bas fylld av klassiska dofter skapar en parfym som inte lämnar någon oberörd. En doft som andas tidlöshet, elegans och romantik.

Doftfamilj – Citrus/Aromatisk

Toppnoter – Neroli, Bergamott och Grapefrukt

Mellannoter – Lavendel, Liljekonvalj och Jasmin

Basnoter – Ekmossa, Patchouli och Ambra

Till produkten