Escentric Molecules

Escentric Molecules grundare Geza Schoen har ett långt rykte av att vara en rebell inom parfymbranschen. 2001 sade han upp sig från sin framstående position på parfymhuset H & R för att flytta till London. Det var där idén till Escentrics föddes.

Molekylen Iso E har använts inom parfymeri i århundranden, men endast i relativt låga koncentrationer som en ingrediens för att framhäva de renodlade doftmolekylerna. Molekylen har en mjuk och omfamnande effekt.

När Geza en dag doftade på Iso E i koncentrerad form tändes en glödlampa! ”Plötsligt insåg jag att alla parfymer jag älskar har Iso E gemensamt. Man får aldrig nog av Iso E. Ett sniff och du måste ha hela flaskan. Det är som en drog”, säger Schoen som började experimentera med att skapa parfymer innehållande tidigare otänkbara mängder Iso E!

Så en kväll då Geza och en vän gav sig ut för en drink, experimenterade de genom att spruta på sig molekylen i sin renaste form, utan någon som helst blandning. Resultatet var otroligt! De hade knappt satt sig ned vid baren föränn någon frågade vilken parfym de bar!

Geza Schoen satte genast igång att utveckla och lansera två parfymer; en med en formula till 65% bestående av Iso E, och en parfym till 100% bestående av denna komplexa molekyl.

Till grundarens förvåning blev parfymerna storsäljare och snabbt en snackis såväl inom som utanför parfymindustrin. Sedan de två ursprungliga dofterna lanserades har fler par tillkommigt, alla framtagna i binära par där den ena är 100% en viss doftmolekyl, samt den andra skapad för att framhäva molekylen!

Dofter

Varje doft presenteras i binära par. Varje par utforskar kvalitéerna hos en viss doftmolekyl på två olika sätt.

Escentric-versionen i varje par fokuserar på en exceptionell doftmolekyl. De andra ingredienserna i parfymen är noga valda för att framhäva denna molekyls unika specialiteter.

Molecule-versionen är en radikalt minimalistisk doft, innehållande endast doftmolekylen, ren, unik och underbart simpel.

Sortiment

Parfym.se erbjuder flera av Escentric Molecules parfymer och jobbar hela tiden för att utöka sortimentet. Escentric Molecules parfymer passar både män och kvinnor i alla åldrar. Parfymerna rensar bort pretentiösa och överdådiga doftnoter för att erbjuda en doftupplevelse som är raffinerad och unik.

Filter

Serie 0
Produkttyp 0
Dam/Herr 0
Prisgrupp 0
Användningsområde 0
Doftgrupp 0
Doftnoter 0
Förpackningsfärg 0
Övrigt 0
11 träffar