Zadig and Voltaire

Det franska märket Zadig & amp;Voltaire är ett ready-to-wear klädmärke grundat 1997 av Thierry Gillier, barnbarn till Andre Gillier och medgrundare av Lacoste. Märkets namn kommer från boken ”Zadig ou la Destinee” av Voltaire. Zadig & Voltaire-stilen kännetecknas av Jeans boots och läderjacka. Märket fick snabbt ett populärt rykte för att vara lättburet, hög kvalitet ready-to-wear och oformade meningen av ”lyx”.

År 2003 blev den svenska designern Cecilia Bönström Zadig & Vaoltaires kreativa chef. Hon utvecklade och fastställde märkets rock-aura och bohemiska stil med slitna T-shirts och stickade tröjor. År 2004 lanserade Zadig & Voltaire en kollektion för män samt en barnkollektion senare samma år. Senare inför hösten 2008 lanserades Zadig & Voltaire Delux som såldes i limiterad upplaga.

Under 2009 expanderade Zadig & Voltaire och började även att sälja läderprodukter, smycken, glasögon och parfymer. Dessutom, ett eget musikbolag kallat Zadig & Voltaire Music, ett självständigt skivbolag som jobbar för att lyfta fram unga rockartister.

Parfym

Zadig & Voltaire är relativt nya på parfymscenen, men har redan gjort stort intryck med sina unga och moderna dofter för mannen och kvinnan som inte är rädd för att sticka ut. De har hittills sju stycken parfymer i sin repertoar varav tre är för honom, tre för henne, och en är unisex.

Zadig & Voltaire samarbetar med parfymhuset Le Labo som är känt för att producera unika parfymer med exakta och spännande dofter som oftast passar både honom och henne.

Parfymerna är lika rockiga som märket själv och utstrålar en känsla av bohemisk lyx. Doften bärs av den parisiske ungdomen som spenderar sina dagar med att sitta på café och dricka rödvin, och sina kvällar med att gå på rockkonsert. Hens föräldrar är bortresta och hen har den stora lägenheten för sig själv, så hen bjuder in folk från gatan och lyssnar på skivor och dricker vin tills solen går upp.

Sortiment

Vårt sortiment av Zadig & Voltaire växer ständigt. Zadig & Voltaires dofter passar både kvinnor och män. Hos oss hittar du dessutom kompletterande produkter för att matcha din parfym. Exempelvis deosticks och deospray.  

0 träffar