Tiffany & Co.

Förmodligen världens mest ikoniska smycken. Historien om Tiffany börjar 1837 då den 25-årige Charles Lewis Tiffany och hans vän John B Young öppnar en butik i New York City med hjälp av ett bidrag på 1000 dollar från Charles fader.

  

Affären etablerade sig snabbt som en go-to destination för fashionabla damer på jakt efter juveler och klockor med en klassisk amerikansk stil med en tydlig avvikelse från den prålighet som förknippades med den viktorianska eran som var på väg ur tiden.

Tiffany fick internationellt erkännande när de vann pris för sitt silverhantverk på 1867 års världsmässa i Paris. Det var dock inte förrän 1878 kopplingen mellan Tiffanysmycken och diamanter blev fastetsad i historieböckerna.

Under Tiffany & Cos historia har varumärket inte bara bländat världen med vackert glittrande diamanter, utan även slipat ett fantastiskt urval av tidigare okända, färgade ädelstenar. 1902 presenterade Tiffany & Co ädelstenen kunzite, uppkallad efter den Tiffanys privata gemolog George Kunz som upptäckte den purpurfärgade pärlan i Kalifornien. Tiffany & Co upptäckte även morganit i Madagaskar och namngav stenen till ära av en av sina mest lojala kunder, John Pierpont Morgan. Till denna dag fortsätter Tiffany & Cos gemologer att resa till världens yttersta hörn för att kunna erbjuda de mest spektakulära ädelstenarna.

Romantik  

Namnet Tiffany & Co har varit synonymt med romantik, frieri och äktenskap sedan 1886 när juveleraren presenterade Tiffany-placeringen. Fram tills dess hade diamanter placerats inuti ringen, men Tiffanys nya sexkantiga lösning lyfte upp stenen från bandet för att maximera lyster och glans. Placeringen revolutionerade inte bara marknaden för förlovningsringar, det gjorde också den Tiffany & Co till den främsta destinationen för par som skulle gifta sig. För miljontals kvinnor (och män) över hela världen är blotta åsynen av den lilla Tiffany-blå lådan tillräckligt för att göra dem svaga i knäna. 

Tiffany-blå

Smyckestrender kan komma och gå, men en sak som har varit konstant sedan grundandet av Tiffany & Co är den distinkta färgen på de blå boxarna. Lådorna är kända som en av de mest igenkännliga och eftertraktade förpackningarna i världen. Färgen, lådan och det vita sidenbandet är alla skyddade varumärken.

Charles Lewis Tiffany beslutade att lådorna endast kunde fås genom ett köp av en Tiffany & Co-produkt, något som ledde till att New York Times 1906 skrev att "Tiffany har en sak i lager som du inte kan köpa av honom för så mycket pengar du än kan erbjuda, men han ger den gärna till dig. En av hans lådor."

Under inspelningen av filmen Breakfast at Tiffanys i stod 40 beväpnade vakter redo att stoppa någon av de som jobbade på inspelningen från att norpa åt sig någon av lådorna. 

Doften av romantik

Tyvärr säljer vi inga av Tiffany & Cos exklusiva och gnistrande halsband, ringar eller länkar. Men tack vare varumärkets expandering in i dofternas värld kan vi erbjuda signaturdoften Tiffany & Co och dess tillhörande hudvård. Doften av gnistrande diamanter, känslan av ett frieri och romantik! 

Sortiment

På Parfym.se hittar du ett ständigt växande sortiment av doft och hudvård från Tiffany & Co. En romantisk parfym, en duschgel och en body lotion med samma underbara doft. Köp ditt exemplar och njut av snabb leverans från oss! 

Filter

Serie 0
Produkttyp 0
Dam/Herr 0
Prisgrupp 0
Användningsområde 0
Doftgrupp 0
Doftnoter 0
Förpackningsfärg 0
Övrigt 0
1 träffar