Salvador Dali

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dali i Domènech föddes 1904 i Katalonien i Spanien. Salvador Dali är ett av de mest kända namnen inom konst och var en surrealistisk konstnär. Dali är känd för sina bisarra och slående motiv med kroppsdelar eller som har allt annat än sin konventionella form och egenskaper exempelvis klockor som flyter ut över kanten på bordsskivor. En stark konstnär vars porträtt ofta känns igen genom konstnärens karaktäristiska utstickande mustasch.

Salvador Dali ska ha sagt: ”Bland de fem sinnena är doften otvivelaktigt det som bäst kan ge en idé om odödlighet”

1983 skapade konstnären sin första doft. Den första parfymen på doftmarknaden som skapats av en konstnär. Doften var inspirerad av hans stora kärlek och musa, Gala. Flaskan är gjord i glas och helt skulpterad just för detta ändamål. Korken utgörs av en näsa och själva flaskan är en sensuell mun. Formen har blivit Salavador Dalis signum inom doftvärlden.

Dofter
Salvador Dalis parfymer kännetecknas av klassisk sensualitet och förförelse, men också av djup och mystik. Dofterna kan upplevas både trolska, konstnärliga och klassiska. Här blandas traditionell parfymhistoria med konstnärskapet och skulpturala former. Den fragila men starka människan gör avtryck i Salvador Dalis dofter och parfymer.

Sortiment
Parfym.se har ett brett sortiment av Salvador Dalis mest omtyckta parfymer. Salvador Dalis dofter passar kvinnor i alla åldrar. Här finns dessutom produkter som kompletterar och matchar din doft eller parfym. Exempelvis body lotion, deostick eller duschcreme.

Filter

Serie 0
Produkttyp 0
Dam/Herr 0
Prisgrupp 0
Användningsområde 0
Doftgrupp 0
Doftnoter 0
Förpackningsfärg 0
Övrigt 0
13 träffar