Parfums Gres

Germaine Émilie Krebs föddes 1903 och blev mer känd som Alix Barton eller Madame Grès. Grès är ett franskt modehus som grundades 1942 i Paris. Madame Grès arbetade tidigare under namnet Alix under 1930-talet. Hon skapade haute couture för en rad ikoniska och trendiga kvinnor exempelvis Greta Garbo, Marlene Dietrich, hertiginnan av Windsor och Jackie Kennedy. Grès var också känd som skulptör. Många av hennes modeskapelser var klassiska men innovativa i sin design. Under 1980-talet såldes modehuset Grès till Yagi Tsucho. Grès är ett anagram för Madame Grès makes namn Serge. Stilen är tidlös och elegant. Grès presenterar en bred linje med både kläder, skor, accessoarer, heminredning och dofter.

Den första doften hos Grès var den närmast ikoniska Cabochard. Doften skapades av parfymören Bernard Chant och lanserades 1959. Betydligt senare kom populära Cabotine och även Caline. Parfymerna är ofta blommiga skapelser med klass och pigghet.

Dofter
Parfum Grès parfymer kännetecknas av klassisk elegans och stilig lyx. Dofterna kan upplevas både traditionella, romantiska och blommiga. Parfum Grès presenterar ett brett sortiment av olika dofter med olika stil och teman. Parfum Grès är ett av de äldre modehusen i världen som fortfarande är aktivt och modehuset skapar sina parfymer bland annat för att komplettera de klassiska kollektionerna.

Sortiment
Parfym.se har ett brett sortiment av Parfum Grès mest omtyckta parfymer. Parfum Grès dofter passar män och kvinnor i alla åldrar. Här finns dessutom produkter som kompletterar och matchar din doft eller parfym. Exempelvis body lotion, deostick eller duschcreme.

Filter

Serie 0
Produkttyp 0
Dam/Herr 0
Prisgrupp 0
Användningsområde 0
Doftgrupp 0
Doftnoter 0
Förpackningsfärg 0
2 träffar