Missoni parfym

Historia

Missoni grundades 1953 av makarna Ottavio och Rosita Missoni. I Gallarate öppnade de en liten verkstad där de tillverkade stickade kläder och introducerade dem sedan på Milanos blomstrande modemarknad. Missonis första internationella genombrott kom då de visade sin första kollektion under modeveckan i Florens 1967. Rosita Missoni tyckte modellernas behåar syntes för tydligt genom det tunt stickade tyget och bad dem att ta av sig sina behåar. Under catwalkens starka lampor syntes ännu mer under det tunna tyget, och alla tidningar skrev om Missonis nakenchock.

Sedan dess växte Missoni som klädmärke och nådde legendarstatus tack vare hjälp från förra redaktören för amerikanska Vouge Diana Vreeland, samarbeten med italienska operahuset La Scala, samt lanseringen av mattor och tyger. Alltid i samma elegant italienska stil.

Dofter för alla

Sina första dofter lanserade Missoni redan 1982. Linjen av parfymer skapades då dottern i familjen tog över klädmärket. Istället intresserade sig Rosita Missoni för doftlära. Det är oftast varma och eleganta parfymer med förförande karatär, lika unika och självsäkra som Missonis plagg. I deras sortiment finns även många parfymer för män, oftast sportiga och karaktärsfulla.

Sortiment

Parfym.se har ett sortiment av dofter från Missoni som vi ständigt arbetar för att utöka. Hitta din favorit i vår parfymavdelning där du även hittar över tusen andra dofter! 

Mest populär

Missoni, EdP

429 kr

(rek. pris 495 kr, spara 13%)

Parfym & Doft

Se alla produkter

Missoni, EdP

Missoni är en oemotståndlig parfym från Missoni med en feminin och sensuell karaktär, för den moderna kvinnan som vill stå ut. Parfymen skapades under parollen ”frihet, kreativitet och livsglädje”. 

 

Fruktig, blommig och träig - en blandning av citrusnoter som kombinerats med inslag av blomster för att ge den en feminin prägel. Den underbara doften från Missoni mynnar ut i varm ambroxan som ger dig en sensuell touch. 

 

Doftfamilj– Blommig/Fruktig

Toppnoter– Bergamott, Citron och Päron

Mellannoter– Jasmin, Petalia och Blommiga noter

Basnoter– Sandelträ, Tonkabönor och Ambroxan

Till produkten