Issey Miyake

Issey Miyake är en japansk modeskapare och grafisk designer som föddes 1938. Efter arbete med design i New York och Paris blev inriktningen mer och mer mode och kläder. 1970 startade Issey Miyake sitt modehus. Issey Miyake skapade avantgardistiska skapelser och experimenterade med både plisseringstekniker och andra tekniker för bland annat formpressning. Detta la grunden till hans signum inom mode och form– hans nära förhållande till nutida konst och kultur. Nu ses han som något av en modeguru som gärna blandar element och inte räds att använda kontraster för att skapa harmoni.

Den första doften från Issey Miyake lanserades 1992 och hette L’eau D’issey. Den lätta, rena skapelsen var närmast unik och dess frostade flaska med sina rena linjer och fulländade form avslöjar att innehållet är en ren och skir njutning med asiatisk renhet och touch. Herrdoften med samma namn lanserades 1994 och är en matchande doft för den medvetne och kulturelle mannen.

Dofter
Issey Miyakes parfymer kännetecknas av renhet, asiatisk enkelhet och trend. Dofterna kan upplevas både urbana, självsäkra och diskreta. Den unika och strama men färgstarka signaturen hos Issey Miyake är en interklturell mix där design, mode och förförelsen i konst möts.

Sortiment
Parfym.se har ett brett sortiment av Issey Miyakes mest omtyckta parfymer. Issey Miyakes dofter passar män och kvinnor i alla åldrar. Här finns dessutom produkter som kompletterar och matchar din doft eller parfym. Exempelvis body lotion, deostick eller duschcreme.

Filter

Serie 0
Produkttyp 0
Dam/Herr 0
Prisgrupp 0
Användningsområde 0
Doftgrupp 0
Doftnoter 0
Förpackningsfärg 0
19 träffar
Visa fler produkter