Bio Oil hudvård

Historia

Växtoljans helande krafter har varit kända för människan sedan tidiga civilisationer i Kina för omkring 4000 år sedan. Sedan dess har framställningen av hudvårdsoljor raffinerats genom historien fram till modern tid. Förfiningen av oljebaserade hudvårdsprodukter tog sedan ett historiskt kliv när den tyska kemisten Dieter Beier 1987 lanserade hudvårdsvarumärket Bio-Oil i Sydafrika.

Vid den tiden var dock Bio-Oil ingen omedelbar succé och marknaden dominerades i stället av vattenbaserade hudvårdsprodukter. Men Dieter Beier var envis eftersom han visste att oljan var idealt för hudvård. Till skillnad från den vattenbaserade hudvården skapade Beiers oljebaserade hudvård en nästintill syrefri miljö som gjorde att de aktiva ingredienserna kunde nå sin fulla potential. Oljan gjorde dessutom att de naturliga extrakten och vitaminerna kunde bevara sin potens, utan att konserveringsmedel behövde tillsättas.

År 2000 drog sig Dieter Beier tillbaka och sålde varumärket till bröderna Justin och David Letschert. De nya ägarna ändrade varumärkets fokus för att på ett bättre sätt spegla produktens fördelar och verkningsområden. Inom de fem första åren hade Bio-Oil blivit Sydafrikas bästsäljande produkt inom hudvård. Bio-Oil lanserades sedan i Storbritannien, USA, Australien, Japan och många fler länder världen över. Expansionen fortsätter än idag och Bio-Oil har positionerat sig som ett av de ledande hudvårdsvarumärkena för behandling av ärr och bristningar.

Hudvård

Bio-Oil är speciellt framtagen för att göra bristningar, ärr och ojämn hudton mindre framträdande. Bio-Oil innehåller en kraftfull och vårdande kombination av vitaminer och essentiella växtoljor som gör din hud slät, återfuktad och silkeslen, utan att kladda. Med den unika och banbrytande ingrediensen PurCellin Oil™ absorberas oljan snabbt och effektivt in i huden för ett optimalt resultat. Oljan kan användas över hela kroppen och även i ansiktet. Passar utmärkt vid graviditet för att förebygga bristningar på magen.

Sortiment

Parfym.se erbjuder Bio-Oils produkter i flera olika storlekar. Bio-Oil passar både för män och kvinnor. 

Mest populär

Bio-Oil

89 kr

(rek. pris 120 kr, spara 26%)

Hudvård

Se alla produkter

Bio-Oil

Bio-Oil är en revolutionerande hudvårdsolja som gör bristningar, ärr, rynkor och ojämnheter i huden mindre synliga. Huden blir återfuktad, mjuk och smidig. Fungerar för både kroppen och ansiktet.

Bio-Oil är framtagen med en kombination av vitaminer och extrakt från växter. Oljan är kladdfri och innehåller den revolutionerande ingrediensen PurCellin Oil™ som gör att huden effektivt absorberar de välgörande ingredienserna. 

Till produkten