Balmain parfym

Historia
1914 föddes Pierre Balmain i Savoie i Frankrike. Han är en av våra mest kända modeskapare och startade 1945 Le Maison Pierre Balmain i Paris. Balmain utbildade sig först till arkitekt men blev senare intresserad av kläder och mode. Efter de magra krigsåren ville Balmain ge kvinnorna lyx, flärd och glamour och skapade kreationer med guldinslag och spets. Han skaffade sig snabbt kända kunder som exempelvis Brigitte Bardot, Marlene Dietrich och Katherine Hepburn. Han blev också personlig designer till drottning Sirikit av Thailand. Balmain är känd för sin sofistikerade och eleganta stil. Balmain ska ha sagt ”Skrädderi är som arkitektur där den ene bygger i sten och den andre i bomull.”

1941 introducerade Balmain parfymprodukter i form av parfym och dofter. Redan då lanserade Balmain sin första doft: Vent Vert skapad av mästerparfymören Germaine Cellier. Doften blev känd som den första gröna doften. Andra legendariska dofter från Balmain är Ambre Gris och Carbone.

Den enkla och välkända logotypen med grundarens namn i ett rakt typsnitt har kommit att symbolisera klass och stil.

Sortiment
Balmains dofter kännetecknas av traditionellt exklusiv elegans och klassiskt mode. Dofterna kan upplevas både lyxiga och originella. Här finns många klassiska och välkända parfymer som älskas och bärs av kvinnor och män världen över. Den sofistikerade signaturen hos Balmain är en tidlös trend.

Sortiment
Parfym.se har ett brett sortiment av Balmains mest omtyckta produkter. Balmains dofter passar män och kvinnor i alla åldrar. Här finns dessutom produkter som kompletterar din doft eller parfym. Exempelvis body lotion, deostick eller duschcreme.

Parfym & Doft

Se alla produkter

Ivoire de Balmain, EdP

Ivoire de Balmain, EdP är en tidlös doft som både känns klassisk och modern. Parfymen öppnar upp med ackord av mandarin, violblad och galbanum som leder vidare till ett rikt och blomstrande hjärta. I basen vilar elegant vetiver, ceder och patchouli som kärleksfullt omsluts av varm, sensuell och delikat vanilj.

Doftfamilj – Chypre/Blommig
Toppnoter
– Mandarin, violblad och galbanum
Mellannoter
– Ros, jasmin, iris och ilang-ilang
Basnoter
– Vetiver, ceder, patchouli och vanilj

Till produkten