Balmain parfym

Historia
1914 föddes Pierre Balmain i Savoie i Frankrike. Han är en av våra mest kända modeskapare och startade 1945 Le Maison Pierre Balmain i Paris. Balmain utbildade sig först till arkitekt men blev senare intresserad av kläder och mode. Efter de magra krigsåren ville Balmain ge kvinnorna lyx, flärd och glamour och skapade kreationer med guldinslag och spets. Han skaffade sig snabbt kända kunder som exempelvis Brigitte Bardot, Marlene Dietrich och Katherine Hepburn. Han blev också personlig designer till drottning Sirikit av Thailand. Balmain är känd för sin sofistikerade och eleganta stil. Balmain ska ha sagt ”Skrädderi är som arkitektur där den ene bygger i sten och den andre i bomull.”

1941 introducerade Balmain parfymprodukter i form av parfym och dofter. Redan då lanserade Balmain sin första doft: Vent Vert skapad av mästerparfymören Germaine Cellier. Doften blev känd som den första gröna doften. Andra legendariska dofter från Balmain är Ambre Gris och Carbone.

Den enkla och välkända logotypen med grundarens namn i ett rakt typsnitt har kommit att symbolisera klass och stil.

Sortiment
Balmains dofter kännetecknas av traditionellt exklusiv elegans och klassiskt mode. Dofterna kan upplevas både lyxiga och originella. Här finns många klassiska och välkända parfymer som älskas och bärs av kvinnor och män världen över. Den sofistikerade signaturen hos Balmain är en tidlös trend.

Sortiment
Parfym.se har ett brett sortiment av Balmains mest omtyckta produkter. Balmains dofter passar män och kvinnor i alla åldrar. Här finns dessutom produkter som kompletterar din doft eller parfym. Exempelvis body lotion, deostick eller duschcreme.

Mest populär

Homme, EdT

359 kr

(rek. pris 790 kr, spara 55%)

Parfym & Doft

Se alla produkter

Homme, EdT

Balmain Homme är en sensuell, elegant och beroendeframkallande parfym från Balmain. Parfymen är skapad för den moderna, kreativa och energifyllda mannen som kombinerar det klassiska med det samtida.

 

Doften öppnas med metallisk, frisk bergamot i kombination med muskotnöt och saffran. Lädernoten och violblad skapar en doft av förbjuden frukt som dominerar hjärtat och gradvis övergår till en bas av cederträ, tonkaböna och ekmossa.

 

Doftfamilj– Orientalisk/Trä

Toppnoter– Bergamott, Muskotnöt och Saffran

Mellannoter– Läder och Violblad

Basnoter– Cederträ, Tonkabönor och Ekmossa

Till produkten