Dunhill parfym

Historia
Alfred Dunhill föddes 1872 i England. Han var uppfinnare och övertog sin fars sadelmakeri. Dunhill såg hur bilmarknaden utvecklades och blev starkare och beslutade sig för att gå från hästtillbehör som sadlar osv till biltillbehör. Hans slogan blev ”allt utom motor” och öppnade sin första butik 1902. 1907 öppnades den första exklusiva tobaksbutiken i St James i Dunhills regi. Med en genuin känsla för kvalitet och utsökt och exklusiv smak för livets goda utvecklades varumärket Dunhill.

1934 lanserades den första doften från Dunhill. Den heter Dunhill for men och är en orientalisk doft för män med träiga ackord. Toppnoterna består av lavendel, muskatellsalvia, geranium och citron. Hjärtnoterna innehåller nejlika, iris, orrisrot, jasmin, cederträ och ros. Basnoterna är läder, sandelträ, tonkaböna, mysk, ekmossa, vetiver och cederträ.

Därefter har en rad dofter följt i Dunhills manliga och maskulina stil. Flaskorna är också tobaksinspirerade och några av dem har samma form som tändare eller andra accessoarer.

Dofter
Dunhills parfymer kännetecknas av exklusiv smak, kvalitet och äkthet. Dofterna kan upplevas både rökiga, djupt kryddiga och klassiska. Dunhills doftkollektion innehåller en bred portfölj av olika dofter för både dam och herr med god smak och stil som gemensam nämnare.

Sortiment
Parfym.se har ett brett sortiment av Dunhills mest omtyckta parfymer. Dunhills dofter passar män och kvinnor i alla åldrar. Här finns dessutom produkter som kompletterar och matchar din doft eller parfym. Exempelvis deostick eller duschcreme.

Parfym & Doft

Se alla produkter

Dunhill Desire Red, EdT

Dunhill Desire Red är parfymen för mannen som vill stå i centrum, mannen med självsäkerhet och viljestyrka. En klassisk och elegant doft för den moderna mannen.

Doften öppnar med friska toner av Bergamott och Citron som följs av klassiska noter av Patchouli och sedan landar i basnoter av Mysk och Vanilj för en varm och rund avslutning.

Doftfamilj – Orientatlisk/Trä

Toppnoter – Bergamott, Citron och Neroli

Mellannoter – Patchouli och Rosor

Basnoter – Mysk och Vanilj

Till produkten