Dior parfym

Historia
1905 föddes modeskaparen Christian Dior i Normandie, Frankrike. Han hade tidigt siktet inställt på konst och mode och 1946 grundade Christian Dior det som kom att bli ett världsberömt modeimperium. Det franska modehuset växte snabbt och inom tolv år hade rörelsen över 2000 anställda i 15 länder. Diors kollektioner var innovativa och ”the new look” som symboliserade det klassiskt kvinnliga elegansen gjorde modeikonen världsberömd. Efter Diors död drevs företaget vidare av Yves Saint Laurent under 1957-1961.

Redan vid starten 1947 lanserade Dior sin första doft: Miss Dior. Den var ett komplement till framförallt modeskaparens klänningar och skulle förstärka den moderna känslan och lookens helhet. Parfymen har följts av en hel doftportfölj som tillhör världens mest kända dofter. Stilen är klassisk och tidlös med hög kvalitet.

Den enkla och välkända Dior-logotypen med grundarens namn eller initialer i ett enkelt typsnitt har kommit att symbolisera klass och stil. Dior erbjuder även ett brett sortiment av professionell hudvård och makeup av hög kvalitet.

Idag omfattar varumärket Diors sortiment det mesta. Här finns allt från kläder, skor, accessoarer, heminredning till dofter, makeup, hudvård och andra tillbehör.

Dofter
Diors parfymer kännetecknas av traditionell elegans och klassiskt mode. Dofterna kan upplevas både lyxiga och originella. Här finns många klassiska parfymer som älskas och bärs av kvinnor och män världen över. Den sofistikerade signaturen hos Dior är lätt att tycka om.

Sortiment
Parfym.se har ett brett sortiment av Diors mest omtyckta produkter, även inom hudvård och makeup. Diors produkter passar män och kvinnor i alla åldrar. Här finns dessutom produkter som kompletterar din doft eller parfym. Exempelvis body lotion, deostick eller duschcreme. Parfym.se har dessutom ett stort utbud av både makeup och hudvård från Dior.

Parfym & Doft

Se alla produkter

Makeup

Se alla produkter

Sauvage, EdP

Sauvage från det ikoniska franska modehuset Dior är en doft för den självsäkra och modiga mannen. Det är en mörk och orientalisk parfym som ger dig en varm, mystisk doftaura. 

 

Med en frisk topp, ett kryddigt dofthjärta och en varm bas ger parfymen dig en trygg och grundat doft som gör dig redo för alla sorters utmaningar. 

 

Doftfamilj – Orientalisk/Fougere

Toppnoter – Bergamott

Mellannoter – Lavendel, Muskotnöt och Stjärnanis

Basnoter – AMbroxan och Vanilj

Till produkten