Coty parfym

Historia
1874 föddes Francois Coty i Ajaccio, Frankrike. Han var parfymör och affärsman och grundade parfymföretaget Coty år 1904. Företaget växte tidigt och dofttillverkaren är idag en av världens största kosmetik- och parfymföretag med säte i New York, USA. Bolaget erbjuder starka varumärken inom kosmetik, makeup, parfym och hudvård som exempelvis Calvin Klein, Chloé, Davidoff, Rimmel, Adidas, Halle Berry, Jil Sander, Joop!, Philosophy, OPI, Marc Jacobs och många fler. En av Cotys egna dofter som kanske blivit mest känd är L’aimant.

Redan vid starten lanserade Coty sin första doft: La rose jacqueminot. En unik doft med rostinktur och blommig bas.

Coty har blivit kända för att samarbeta med och skapa signaturparfymer och kändisdofter till många stora artister och kändisar. Några exempel är Beyoncé och Jennifer Lopez.

Dofter
Cotys egna parfymer kännetecknas av traditionell elegans och klassiska trender. Dofterna kan upplevas både enkla, lättburna och originella. Coty har ett brett doftsortiment med många olika dofter där det är lätt att hitta en parfym som passar den egna stilen. Här finns historiskt välkända parfymer som älskas och bärs av kvinnor och män världen över. Den välkända signaturen hos Coty är lätt att tycka om.

Sortiment
Parfym.se har ett brett sortiment av Cotys mest omtyckta parfymer. Cotys dofter passar män och kvinnor i alla åldrar. Här finns dessutom produkter som kompletterar och matchar din doft eller parfym. Exempelvis body lotion, deostick eller duschcreme.

Parfym & Doft

Se alla produkter

Exclamation, EdC 50ml

Exclamation, EdC från Coty introducerades 1988 och är en blommig och feminin doft med orientaliska inslag.

Doftfamilj – Blommig
Toppnoter
– Aprikos, gröna noter, persika och bergamott
Mellannoter
– Irisrot, jasmin, heliotrop, ros och liljekonvalj
Basnoter
– Sandelträ, ambra, kanel, mysk, vanilj och ceder

Till produkten