Avène

Avènes långa och rika historia börjar i en liten by i södra Frankrike. Den vackra och pitoreska byn Avène ligger i Orbdalen, i hjärtat av Haut-Languedoc Regional Park. Tack vare goda klimatförhållandena har byn välsignats med en frodig vegetation och med sin närhet till både medelhavet och atlanten har Avène ett perfekt balanserat klimat med gott om solsken.

Det hela började 1736 när Marquis de Rocozels häst drabbades av en envis klåda som lindrades först efter några simmar i floden som rinner genom Avène. På så sätt upptäcktes de lugnande, antiinflammatoriska egenskaperna hos Avènes källvatten

.

Så 1743 började de första patienterna anlända till Orbdalen och källan Sainte-Odile. Efter den stora branden i Chicago 1871 skickas en leverans av det lindrande vattnet som räddningsinsats och med det introduceras Avènes källvatten för en bred marknad. Det stora intresset av turister i samband med människors nyfunna kärlek för friluftsliv och gott leverne fick den franska staten att utse källan i Orbdalen för ett allmänt intresse, skyddat under lag.

Under den senare delen av 1900-talet påbörjades en renovering av det hydroterapeutiska centret och med det grundas Avènes dermatologiska laboratorium. Så lades grunden till ett nytt millenium av utvecklande av det välgörande källvattnet.

Avène Thermal Spring Water, en välgörande ingrediens.

Avène Thermal Spring Water börjar sin resa när det faller som regn över Cevennebergen, som sipprar ner genom mark och stenar i över 40 år innan den bubblar upp, ren och klar, till ytan vid källan Sainte-Odile. Avène leder vattnet direkt från källan till sin produktionsanläggning där Eau Thermale Avène-produkterna tillverkas. Vattnet leds även till Avènes hydroterapeutiska center för att användas i välgörande behandlingar för känslig hud.

Över 30 års forskning ligger till grund för Avènes dermatologiska laboratorium, kombinerat med många farmakologiska och kliniska studier.

Avène Thermal Spring Water är naturligt lugnande, antiirriterande och rikt på komponenter speciellt välgörande för den mest känsliga hyn.

Avène Thermal Spring Water utvecklas fortfarande

Med hjälp av källvattnet designar Avènes dermatologiska laboratorium fortfarande nya formuleringar och innovativa tekniker för att lugna den känslig hy.

Avéne skapade tillexempel Tolérance Extrême. Den allra första kosmetiska produkten som var helt steril och formulerad med ett minimum av rena ingredienser, förpackad i en klass A-miljö.

Senare skapades D.E.F.I. Ett patent för ett nytt tillslutningssystem för rör som garanterar totalt skydd. Produkten förblir steril under hela tiden den används, helt utan konserveringsmedel.

Hudvård

Avènes produkter är speciellt utformade för mycket känslig hud. Utvecklade med ett fåtal ingredienser, alla valda för sin mildhet, lämnar dessa produkter känslig hud helt ren, bekväm och fylld av ny näring. Fria från parabener, doft och färgämnen.

Sortiment

På parfym.se hittar du ett brett sortiment av hudvård från Avène. Hitta dina favoriter och lindra känslig hy, beställ hem dina produkter från Avène billigt online. 

0 träffar